Kerstbrief 2021

Deel dit bericht

Beste donateur en vriend van Care for Brazil,

Elk kind verdiend een hoopvolle toekomst. Daarom zetten wij ons als Care for Brazil al jaren in om de kinderen in Brazilië deze kans te bieden.

Het afgelopen jaar mochten de kinderen vanwege de maatregelen rondom het corona-virus niet naar de semi-internaten komen. Zij hebben thuisgezeten in soms zeer instabiele thuissituaties. Op dit moment hebben zij zomervakantie en er is hoop dat zij na deze vakantie weer naar de semi-internaten mogen komen. Bidt je mee dat dit mogelijk zal zijn?

Het afgelopen jaar hebben wij als Care for Brazil niet stilgezeten. Zo hebben we voedselpakketten uit kunnen delen aan gezinnen en is er soep uitgedeeld aan mensen op straat. Daarnaast zijn er in Labrea zowel een muur en een toegangspoort gebouwd, en zal er komend jaar gestart worden met de bouw van een woonhuis. Dit is van groot belang aangezien de kinderen zich dan in een veilige omgeving begeven. 

Naast de bouwprojecten zetten we ons als Care for Brazil ook op andere manieren in voor de kinderen in Brazilie. Zo zijn we afgelopen jaar gestart met het uitbreiden van het muziekproject in Sao Goncalo.

Novo Esperança (Nieuwe Hoop)

Het project Novo Esperança is enkele jaren geleden gestart in de wijk Marambaia. Deze wijk met een gebrekkige infrastructuur ligt in de stad São Gonçalo en is een plek waar veel (drugs-) criminaliteit plaats vindt. 

Hierdoor komt de wijk regelmatig negatief in het nieuws. Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat we de kinderen uit deze wijk kunnen bereiken. We zijn dan ook blij dat het muziekproject dit jaar gestart is met meer dan 40 kinderen en dat de kinderen hier aan de orde van de dag kunnen ontsnappen. Behalve muziekles krijgen de kinderen van 4-14 jaar hier ook bijles voor school. Leuk om te kunnenmelden is dat er inmiddels zelfs een kinderkoor is opgericht.

Het muziekproject in de wijk is een groot succes. Desondanks biedt de lokale overheid geen enkele vorm van financiele steun voor het project. Daarom hebben wij uw hulp nodig!  We zijn op zoek naar enthousiaste bedrijven en particulieren die dit project financieel willen ondersteunen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit project financieel te ondersteunen? Zoek dan contact met ons via de mail (info@careforbrazil.nl), en wij zullen u van meer informatie voorzien.  

Ten slotte willen wij alle donateurs bedanken voor al jullie steun. Wij zijn dankbaar voor zowel jullie financiele ondersteuning als al jullie gebeden. Jullie maken het als donateurs en vrienden van de stichting mogelijk om het belangrijke werk voor de kinderen in Brazilië te blijven doen.

Ook komend jaar hopen wij op uw steun te mogen rekenen. Helpt u ons met een kerstgift? 

Daarnaast willen wij u vragen om de kinderen in Brazilië te ondersteunen in gebed. Zou u voor bescherming willen bieden van de kinderen op straat en in hun thuissituatie? Hopende op een snelle terugkeer van de kinderen naar de semi-internaten. Alvast enorm bedankt namens alle kinderen.

Je kunt via de website doneren: www.careforbrazil/doneren of jouw kerstbijdrage overmaken op rekeningnummer: NL53 INGB 0003 2972 60 t.n.v. Stichting Care for Brazil Rotterdam. Graag onder vermelding van ‘KERSTGIFT 2021’ voor algemene projecten en onder vermelding van ‘KERSTGIFT 2021: NOVA ESPERANÇA’ voor het project in São Gonçalo.

Alvast enorm bedankt namens alle kinderen. Gods rijke zegen gewenst!

Het bestuur van Stichting Care for Brazil

Stephan Dekker (Voorzitter)
Casper Spoor (Penningmeester)
Thije van Mourik (Secretaris)
Menno Scheermeijer (Algemeen bestuurslid)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië