Over ons

onze missie: Kinderen in Brazilië een hoopvolle toekomst geven

Kansengelijkheid is belangrijk voor de toekomst van ieder mens. Care For Brazil zet zich daarom al meer dan 50 jaar in voor kansarme kinderen en gezinnen in Brazilië. Zo bieden we kinderen een veilige plek om te spelen, krijgen zij een gezonde maaltijd en krijgen ze bijles waar nodig. Bovendien leren ze in onze opvang dagelijks over Gods liefde. Dit doen wij in samenwerking met lokale organisaties en kerken. Door onze projecten krijgen kinderen de kans om ook echt kind te zijn. Bovendien ontlasten we gezinnen waardoor de vaak alleenstaande moeders kunnen een inkomen kunnen genereren. Dit draagt allemaal bij aan het toekomstperspectief van de kinderen.

Hoe is ons werk ontstaan?

Nadat er in de jaren ’60 veel Nederlandse zendelingen naar Brazilië zijn gereisd werden er naast kerkelijke gemeenten ook projecten voor opvang van kinderen gestart. Al snel werd hiervoor de Braziliaanse stichting OSFA in het leven geroepen, die onder de Braziliaanse wetgeving valt en als filantropische instelling is toegelaten om sociale projecten uit te voeren in Brazilië.  Het bestuur van de OSFA bestaat volledig uit Brazilianen.

Stichting Care for Brazil is partner van de Braziliaanse stichting OSFA. OSFA staat voor de afkorting: Obras Sociais Fé e Alegria: Sociaal werk Geloof en Blijdschap. Care for Brazil werkt al meer dan 50 jaar samen met de stichting OSFA. Er is vanuit de OSFA persoonlijk contact met de gezinnen waar de kinderen uit komen en zij werken als stichting nauw samen met de officiële instanties om de kinderen een veilige plek te geven. 

Samen met onze donateurs en vrijwilligers dragen we zo bij aan een hoopvolle toekomst voor kinderen in Brazilië.

Hoe ziet onze hulp eruit?

Als bestuur van Care for Brazil staan wij dagelijks in contact met het bestuur van de OSFA. Bovendien bezoeken wij jaarlijks de verschillende projecten die we ondersteunen. Tijdens deze reizen versterken we de banden tussen Brazilië en Nederland en maken we plannen voor de toekomst. Zo bouwen we samen aan een hoopvolle toekomst voor de kinderen daar.

Exemplarisch hiervoor zijn de vrijwilligersreizen waarin er ook fysiek wordt gebouwd aan de toekomst van onze projecten. Zo zijn er in het verleden verschillende bouwprojecten in de Amazones gerealiseerd door de hulp van welwillende donateurs. Tijdens deze 3-weekse reizen hebben zij het land mogen ervaren en de kinderen en de projecten in hun harten kunnen sluiten.

Als partner van Care for Brazil is Stichting OSFA financieel afhankelijk van de hulp uit Nederland. De medewerkers in de projecten zitten echter niet stil en reiken uit naar zoveel mogelijk lokale bedrijven en instanties die de OSFA kunnen helpen. Zo worden er regelmatig gesponsorde voedselpakketten uitgedeeld aan gezinnen die het nodig hebben.

Help ons financieel

Help jij ons bij het verwezenlijken van onze missie?

Het bestuur

Het bestuur van stichting Care for Brazil bestaat op dit moment uit onderstaande personen.

 

Voorzitter
Stephan Dekker
info@careforbrazil.nl

Bestuurslid Menno Scheermeijer

 

Algemeen bestuurslid
Menno Scheermeijer
menno@careforbrazil.nl

 

Secretaris
Thije van Mourik
thije@careforbrazil.nl

 

Algemeen Bestuurslid
Sander Egberink
sander@careforbrazil.nl 

Een hoopvolle toekomst voor elk kind

Dankzij de steun van onze donateurs en sponsoren kan de OSFA in Brazilië 3 projecten runnen. Hiermee worden er dagelijks maar liefst 200 kinderen geholpen. Onze dank naar onze donateurs is daarom groot.

Hoe wordt het inkomende geld besteed? Klik op de link en lees ons financiële jaarverslag van 2022.

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië