Ons project in São Gonçalo

Sao Joao del Rei

Over São Gonçalo

In São Gonçalo is jarenlang een 24uurs kinderopvang geweest. Aanvankelijk een jongens en meisjes huis voor straatkinderen, later een gezinshuis waar een Braziliaans echtpaar aan het hoofd stond. De OSFA was hierin baanbrekend in de staat Rio de Janeiro. Er zijn veel initiatieven, zowel door particulieren als door de overheid gelanceerd, maar de tieners belandden desondanks tussen wal en schip.

Vandaar dat een nieuw project in het leven werd geroepen waar kinderen bijles en muzieklessen kregen. Dit werd een doorslaand succes en inmiddels verbetert het project de leefsituatie in de wijk aanzienlijk en brengt het rust bij de gezinnen. Tieners wordt perspectief geboden en kunnen weer hopen op een betere toekomst in plaats van de grillen van de actieve drugsbendes in de wijk.

In tegenstelling tot de projecten in São João del Rei en Labréa worden de kinderen hier niet de gehele dag opgevangen, maar is het een plek waar de kinderen voor en na school terecht kunnen. Zo vinden de bijlessen en sport-en muzieklessen plaats op momenten dat de kinderen niet naar school hoeven. Daarnaast worden er ook evenementen georganiseerd waar de gehele buurt welkom is. Hierdoor zijn de begeleiders in het project nog beter op de hoogte van gebeurtenissen in de wijk en kunnen ze ingrijpen en sturen waar nodig.

Nieuws uit São Gonçalo

Bestuur Care for Brazil bezoekt São Gonçalo

In eind april bracht het bestuur van Care for Brazil een bezoek aan het project…

Kerstviering in São Gonçalo

Hoewel het al even geleden is, werd het kerstfeest in Brazilië op grootse wijze gevierd.…

Bijzonder verhaal van Cahice en Daniel uit São Gonçalo

In São Gonçalo is het Jiu Jitsu project in volle gang. Zoals eerder vermeldt krijgen…

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië