Lábrea

Lábrea is gelegen aan de Purus, een zijrivier van de Amazone, diep in het Amazoneregenwoud. Jarenlang werd hier natuurlijke rubber gewonnen en dit gaf het dorp enige welvaart. Na de komst van de synthetische rubber stortte de handel in en was de bevolking aangewezen op visvangst of kleine agrarische projecten. De 40.000 inwoners wonen in een uitgestrekt gebied ter grootte van maar liefst 68.000 m2 langs de rivier – Nederland is ter vergelijking 41.500 m2.

Veel kinderen die hulp ontvangen komen uit de wijk Villa Falcão, een van de armste wijken van Lábrea met ongeveer 5000 inwoners. Het werk in Lábrea startte in 1992 met de bouw van een kerk, een school en een semi-internaat. Met hulp uit Nederland en van onze donateurs werd in 2022 een nieuw semi-internaat geopend. Dit is hard nodig, want sinds 2021 begeleid de OSFA  ongeveer 110 kinderen en de situatie in de regio verslechtert snel. Gezinnen ondervinden een ernstig tekort aan voedsel en andere dagelijkse benodigdheden. Veel kinderen in de opvang komen uit gebroken gezinnen en hebben een sterke behoefte aan hulp en begeleiding.

De OSFA zet zich hard in om te zorgen dat ieder kind naar school kan gaan en zich breed kunnen ontwikkelen door bijvoorbeeld bijlessen, knutselen, koken en lezingen. In 2023 zijn daar verscheidene cursussen bijgekomen, waaronder gitaarlessen of het volgen van een naaicursus.

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië