Bijzonder verhaal van Cahice en Daniel uit São Gonçalo

Deel dit bericht

In São Gonçalo is het Jiu Jitsu project in volle gang. Zoals eerder vermeldt krijgen de kinderen twee keer per week les en leren ze hier zowel op fysiek als mentaal vlak veel van. Wat opvalt tijdens het project is dat er twee jongens zijn die de leraar ondersteunen bij het geven van de les. Dit zijn de geadopteerde zoons van Antonio, de beheerder van het terrein. Zowel Cahice als Daniel hebben al op jonge leeftijd de sport geleerd en vechten inmiddels zelfs wedstrijden. 

Antonio is enorm trots op zijn zoons. Zo trots dat hij zelfs een traantje weg moest pinken toen hij vertelde over het door Cahice gewonnen jiu jitsu toernooi. Wat hem echter nog trotser maakt is dat beide jongens zich met volledige toewijding inzetten voor de kinderen die het project bezoeken. Het is bijzonder om te zien met hoeveel geduld, liefde en passie ze dit doen.

De trots die Antonio voelt komt voort uit een bijzonder verhaal. De jongens zijn namelijk niet uit luxe geadopteerd door hem en zijn gezin. Toen de jongens peuters waren werden zij namelijk opgevangen in de 24-uurs opvang van Stichting OSFA. Dit was hard nodig omdat ze thuis te maken hadden met drank, drugs en geweld. Kortom, een schrijnende thuissituatie waar de jongens geen kind konden zijn. Door geldtekort moest de 24-uurs opvang echter noodgedwongen sluiten. Op dat moment hebben Antonio en zijn vrouw besloten om beide jongens in hun gezin op te nemen. 

Nu wonen de ‘broers’ samen met de twee dochters van Antonio en zijn vrouw op het terrein van de OSFA. Hier groeien ze op een veilige plek op in een liefdevol gezin. Ze zijn inmiddels al tieners, gaan naar school en helpen veel mee bij het project van de OSFA. Ze zijn enorm dankbaar voor de wending die hun leven heeft genomen. Hierin staat ook de bijzondere relatie die ze hebben met God centraal.

Binnenkort zullen wij twee interviews met beide jongens publiceren. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor hun verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië