Het verhaal van: Ana Beatriz de Oliveira

Deel dit bericht

De vierjarige Ana Beatriz Marcelino de Oliveira (Bia) verblijft al twee jaar in het kinderdagverblijf van São João del-Rei. Ze groeide op in een gezin dat met tal van problemen te kampen had. Haar ouders hadden weinig financiële middelen en worstelden met ernstige verslavingen. Hierdoor konden zij Ana Beatriz helaas niet op een goede en liefdevolle manier opvoeden.

Na enkele traumatische gebeurtenissen in haar gezinssituatie werd er  ingegrepen vanuit haar omgeving. Ana Beatriz vond een nieuw thuis bij Gustavo en Aline, die haar liefdevol hebben geadopteerd. Ze woont nu samen met haar vijftienjarige broer Guilherme in een warm gezin. Guilherme, afkomstig uit een eveneens moeilijke thuissituatie, werd op elfjarige leeftijd geadopteerd door Gustavo en Aline. Beide kinderen groeien nu op in een omgeving waar ze weer echt kind kunnen zijn, met voldoende middelen voor voedsel, medische zorg, en bovenal een veilige plek om te op te groeien.

Omdat beide ouders werken, brengt Bia haar dagen door in het kinderdagverblijf in São João del Rei. Daar wordt ze warm ontvangen door ‘tante’ Vina. Vina verzorgt Bia’s haar met liefde en laat haar zich vervolgens verkleden als een prinses. In het kinderdagverblijf leren kinderen zoals Bia enorm veel door samen te spelen met andere kinderen. ‘s Avonds en in het weekend geniet Bia van het bijwonen van de kerkdiensten, waar ze vol enthousiasme naar hartenlust kan dansen.

Bia is nog op zoek naar een sponsorouder (padrinho). Wil jij haar helpen? Voor een vast bedrag van 30 euro per maand kun je haar en het project in Labréa helpen. Mocht je geïnteresseerd zijn kun je contact met ons opnemen via info@careforbrazil.nl of via het contactformulier op onze website.

Laten we samen bouwen aan een positieve toekomst voor kinderen als Bia. Sponsor vandaag nog en maak een verschil in het leven van Bia en dat van haar familie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië