Blijf op de hoogte van al het nieuws uit Brazilië

Deel dit bericht

Er is goed nieuws uit Brazilië! Na een heftige periode van twee jaar waarin COVID-19 ons werk ernstig bemoeilijkte, zijn de kinderen sinds begin april weer welkom in onze semi-internaten. Dit betekent dat de kinderen weer massaal worden opgevangen in onze projecten in Barbacena, Labréa, Ritápolis, Santa Cruz, São João del Rei en São Gonçalo. Om onze donateurs zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in Brazilië zullen wij maandelijks een nieuwsbrief sturen. Via deze link kunt u zich inschrijven voor deze maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast zijn wij de afgelopen tijd druk geweest met het opzetten van verschillende (social) mediakanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en onze eigen website. Op deze platforms kunt u onder andere foto’s bekijken, updates bekijken, en verhalen lezen. Zo is hier onder andere onderstaande update van het project in São João del Rei vinden.

São João del Rei
👉 Waar bevindt het project zich? São João del Rei is met 100.000 inwoners een regionale stad. Vanuit hier is het werk van de OSFA in 1974 gestart. Veel gezinnen zijn hier door de jaren heen opgevangen en geholpen met kleding, voeding en scholing. In de jaren ‘90 konden bewoners ook werken bij de OSFA in een kledingwerkplaats, een schoenenfabriek en een timmerwerkplaats.

👉 Hoe ziet het werk in São João del Rei er nu uit? Door de OSFA worden momenteel baby’s en kinderen in de leeftijdsgroep van 4 maanden tot 4 jaar opgevangen. Hier krijgen de kinderen meerdere maaltijden per dag, en worden ze verschoond en gewassen. De baby’s verblijven hier in de crèche, en de oudere kinderen gaan na de lunch ook naar school. Momenteel komen er dagelijks 10 kinderen naar de crèche en 15 kinderen naar het semi-internaat waar ze kunnen spelen en zingen, maar ook onderwijs krijgen.

👉 Hoe ziet de toekomst eruit? Nu de semi-internaten weer open zijn, zouden wij graag nog meer kinderen in de regio willen helpen. Daarom hopen we in de toekomst in São João del Rei nog een klas te kunnen openen. Hiervoor kunnen wij jouw donatie goed gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië