Getuigenis – Gustavo Ferreira

Deel dit bericht

Mijn naam is Gustavo Ferreira en Ik ben 25 jaar oud. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin en toen ik 5 jaar was ben ik ingestroomd in het semi-internaat in Ritápolis. 

Op het semi-internaat heb ik God leren kennen, heb ik geleerd van God te houden, mijn vriendjes te respecteren en met andere kinderen te delen wat ik had. Ik leerde om te bidden en God te danken voor Zijn liefde en zorg om mij. In het semi-internaat ontdekte ik ook dat God mijn Vader was en dat Hij de plek wilde innemen van de vader die ik nooit in mijn leven had gehad. 

Tot mijn 13e jaar bleef ik in het semi-internaat, maar ik heb zelf nooit een padrinho gehad die mij kaarten stuurde of een cadeautje met Kerst. Ik was nog heel klein en begreep niet waarom ik geen padrinho had en het leek alsof er niemand was die naar mij omkeek. Later begon ik blij te zijn voor mijn vriendjes want ik zag hoe belangrijk het voor hen was dat er iemand uit een ander land om hen gaf en hen kende. Al deze gebeurtenissen hielpen om mijn karakter te bouwen en mijn geloof te versterken. Ik begon actiever te worden in de kerk en ik liet mij dopen toen ik 18 jaar was. Tijdens een samenwerking met een andere kerk leerde ik een meisje kennen, Aline, waar ik mee getrouwd ben. 

We zijn getrouwd in maart 2018, ik was toen 23 jaar en Aline 22 jaar. Tegenwoordig wonen we in São João del Rei en zijn we jeugdleiders in onze kerk. Daarnaast helpen wij als vrijwilligers in een arme wijk waar de mensen lijden onder de armoede en het geweld in dat deel van de stad. 

Ik ben erg blij en trots dat ik drie jaar geleden secretaris ben geworden van het bestuur van de OSFA. Op deze manier kan ik iets
terug doen voor alles dat ik in mijn leven heb ontvangen. De OSFA gaat op dit moment door financieel zware tijden heen. Dit werk mag niet stoppen! Wij kunnen met elkaar veel kinderen zonder hoop, hoop op een goede toekomst bieden. Veel van hen krijgen thuis geen liefde, zorg of aandacht van hun ouders. 

Voor veel van hen is het semi-internaat de enige mogelijkheid om God te leren kennen en te kunnen bouwen aan een toekomst. Ik wil u dan ook vragen om ons werk in gebed te ondersteunen en als het mogelijk is ook financieel. Alvast hartelijk bedankt voor jullie steun! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië