Hoop in Rio de Janeiro

Deel dit bericht

‘Nova Esperança’, ‘Nieuwe Hoop’, zo heet het project in São Gonçalo en veel jongeren kunnen wel wat nieuwe hoop gebruiken! São Gonçalo staat bekend om zijn gewelddadige bendes die vechten om de drugs- en wapenhandel. Jongeren zijn voor de bendes een makkelijke prooi om gebruikt te worden als koeriers. Het geld en de macht hebben aantrekkingskracht. Wat stel je daar als zending tegenover? 

Door een aantrekkelijk programma te bieden waarin zij muziekles krijgen van een super enthousiaste leraar, die zelf op straat heeft geleefd, en door goede begeleiding bij hun school en opleiding weet de zending veel jongeren aan zich te binden. Ondertussen is er bijna een jaar ervaring opgedaan en beginnen de eerste resultaten zichtbaar te worden. Meer dan 80 jonge tieners komen naar het project en in verschillende groepen krijgen zij muziek- en bijles. Het heeft een enorme aanzuigende werking in de wijk, maar natuurlijk kun je ook op weerstand rekenen. Wilt u meebidden voor dit prachtige project? Bidden voor bescherming van de jongeren en de werkers die in dit project betrokken zijn. 

Silvana is de coördinator van het project en vertelt:

“De wijk Marambaia, waar het project wordt georganiseerd, is een arme wijk met veel problemen, slechte zandwegen zonder verlichting, geen goede voorzieningen zoals water en elektriciteit en daarnaast is er heel veel geweld in de wijk. Het lijkt een plek die door de overheid wordt vergeten. We willen de jongeren in deze wijk helpen, door onderwijs en muziek. We geloven dat het hun karakter vormt en weg houdt bij de gewelddadige bendes. We geloven dat we vanuit ons geloof hen nieuwe hoop en perspectief kunnen geven op een ander leven! 

Silvana (coördinator)

Op dit moment nemen er 95 kinderen deel aan het project. Zij komen uit arme gezinnen die moeten rondkomen van een kleine ondersteuning van de overheid. Meer dan 40 kinderen komen iedere dag voor ondersteunend onderwijs. Het zijn leerlingen van groep 1 t/m 6 van het basisonderwijs. Zij zijn verdeeld in 4 klassen, twee klassen komen in de ochtend en twee in de middag. Ze komen drie dagen in de week. Dus best intensief! Er is een enorme toeloop naar dit project. We kunnen helpen maar hebben uw steun hard nodig. In de eerste plaats om te bidden voor bescherming maar ook financieel om het allemaal mogelijk te maken. We zijn dankbaar voor jullie ondersteuning in gebed én ook financieel. Dankzij jullie bijdrage kan dit werk door blijven gaan! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië