Ontmoet de kinderen van SÃO JOÃO DeL ReI

Deel dit bericht

Het verhaal van Bruna Emanuelly

Bruninha, haar koosnaam, is de dochter van Elisangela. Elisangela is een vrouw die een zwaar leven achter de rug had waarin zij samen met God depressie en drugsverslaving wist te overwinnen! Daardoor wist zij een veilig thuis te creëren waar zij haar dochters, die onder de staatszorg vielen, weer mocht en kon verzorgen. 

Na een tijdje, met meer balans in haar leven aan de hand van God, ontmoette Elisangela de vader van Bruninha en werd zij zwanger. Een paar jaar geleden verbleven de andere dochters van Elisangela hier al op de crèche, dus ze kende ons werk. Elisangela was nog zwanger van Bruninha maar wilde alvast een plek voor haar reserveren op het kinderdagverblijf. Zo graag wilde ze dat ook Bruninha hier terecht kon. Bruninha werd geboren in september 2018. Toen zij 4 maanden oud was, in februari 2019, ging zij voor het eerst naar het kinderdagverblijf en tot op de dag van vandaag mogen wij er voor haar zijn en voor haar zorgen. 

Ze is een lief, zorgzaam, liefdevol meisje, heel goed verzorgd door haar moeder en broers, en wij zijn God dankbaar dat wij haar dankzij jullie donaties een veilige plek kunnen bieden én een toekomst! 

Het verhaal van Yuri Christoffer

Sinds hij hier op de leeftijd van 7 maanden bij ons op het kinderdagverblijf kwam, realiseerden we ons al dat hij een heel bijzondere jongen voor ons zou worden. Toen hij bij ons kwam, hadden we geen vrije plekken in de kinderopvang, maar toch ontstond er een plekje voor hem. Yuri verbleef vanaf zijn geboorte bij zijn moeder Cristiane in de gevangenis totdat hij 7 maanden oud was. Na 7 maanden kunnen de kinderen niet meer bij hun moeder in de gevangenis blijven. 

Gelukkig zorgde God ervoor dat er opvang kwam voor Yuri. Twee oudere broers werden al opgevangen door Solange do Nascimento: een oudere dame met een groot en vriendelijk hart die vanuit Gods liefde deze jongens opvangt. Ze heeft wel gezondheidsproblemen dus laten we bidden dat God haar de kracht geeft om dit te blijven doen. 

Voorwaarde vanuit de jeugdrechtbank om Yuri op te mogen vangen was wel dat Yuri op een kinderdagverblijf geplaatst zou worden zodat hij met andere kinderen kon spelen en communiceren. Hierdoor kan hij zich als kind beter ontwikkelen. Zo kwam hij bij ons terecht. 

Yuri is een zeer intelligente, drukke en hyperactieve jongen, die ook graag anderen helpt. Maar hij kan ook erg chagrijnig en soms dwingend zijn. Wij zijn God dankbaar dat wij Yuri elke dag mogen opvangen en hem mogen helpen en begeleiden naar een hoopvolle toekomst! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië