Samenwerken aan een hoopvolle toekomst

Afgelopen februari gingen we op bezoek in Brazilië. Lees hier onze ervaringen.

Deel dit bericht

Afgelopen februari zijn wij, Harry Struik en Stephan Dekker namens Care for Brazil, Jaap en Jennie Wiersma namens Stichting ELO, op reis geweest naar Brazilië om daar de projecten te bezoeken van de OSFA. Het was voor Harry en Stephan een 8-daagse reis, dus het Semi-internaat Lábrea in de Amazonas hebben zij helaas niet kunnen bezoeken, daarvoor was de tijd te kort. Dat bezoek staat nu voor 2021 op de agenda wanneer we daar ook willen gaan bouwen. Jaap en Jennie waren mee om te vertalen, mee te denken en te adviseren, en hun goede vrienden Luis en Cristina te bezoeken die leidinggeven aan het werk van de OSFA.

We hebben daar een bijzondere tijd gehad: gesprekken tot ’s avonds laat met Luis, Cristina en hun gezin. We hebben de semi-internaten bezocht, medewerkers gesproken, muzieklessen bijgewoond, vergaderd met het bestuur van de OSFA, een kerkdienst bijgewoond waar Harry zijn getuigenis gaf, Jaap en Stephan een lied zongen en Stephan preekte. De warmte en hartelijkheid waarmee wij overal werden ontvangen zullen we niet snel vergeten!

Tijdens deze reis is weer eens duidelijk geworden hoe belangrijk het is om in het leven relaties op te bouwen. Relaties waarin God centraal staat en vertrouwen, waardering, eerlijkheid en openheid de basis zijn. Met elkaar het leven delen, eten, lachen, maar ook serieuze en soms moeilijke gesprekken hebben: het brengt je dichter bij elkaar. Dat is precies wat er gebeurde tijdens deze reis. God maakt ons één en is wat dat betreft de grote gemene deler ook al lijken de culturele verschillen soms te groot om te overbruggen. Hij geeft ons een gezamenlijk doel én een hoopvolle toekomst voor elk kind waar wij samen aan mogen werken! Tijdens de bezoeken aan de semi- internaten kwamen we in contact met de kinderen en dat is uiteindelijk wat ons het meeste is bijgebleven!

Binnen de OSFA en Care for Brazil gaat het werk, net als in jouw en ons leven, met ups-and-downs. Soms moeten er moeilijke vergaderingen gehouden worden zoals wij ook hadden in Brazilië. Gesprekken waarin het erover gaat hoe wij dit werk in de toekomst vorm kunnen blijven geven in een wereld die verandert. Maar als wij met elkaar voor ogen houden dat het draait om
de toekomst van deze kinderen die vaak opgroeien in een omgeving van armoede, honger, criminaliteit en misbruik, dan raakt dat hopelijk jouw en ons hart en zijn wij met elkaar in staat om onze schouders eronder te blijven zetten. Alles wat wij dankzij jouw ondersteuning, in gebed en financieel, kunnen doen draait om deze kleine pareltjes: bedankt daarvoor!

Hartelijke groeten en Gods zegen,

Harry, Stephan, Jaap en Jennie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië