Over Care For Brazil

Stichting Care for Brazil is partner van de Braziliaanse stichting OSFA. OSFA staat voor de afkorting: Obras Sociais Fé e Alegria: Sociaal werk Geloof en Blijdschap. Care for Brazil werkt al meer dan 50 jaar samen met de stichting OSFA.

Er is vanuit de OSFA persoonlijk contact met de gezinnen waar de kinderen uit komen en zij werken als stichting nauw samen met de officiële instanties om de kinderen een veilige plek te geven. Een plek waar zij veilig kunnen spelen en opgroeien, waar ze onderwijs krijgen en elke dag in contact komen met Gods liefde.

Het ontstaan van stichting OSFA

Nadat in de jaren 60 Nederlandse zendelingen waren uitgegaan naar Brazilië werden er naast kerkelijke gemeenten ook projecten voor opvang van kinderen gestart. Al snel werd hiervoor de Braziliaanse stichting OSFA in het leven geroepen, die onder de Braziliaanse wetgeving valt en als filantropische instelling is toegelaten om sociale projecten uit te voeren in Brazilië.  Het bestuur van de OSFA bestaat volledig uit Brazilianen.

Veelzijdige hulp in Brazilië

In de vele jaren van hulp aan kinderen werden projecten gestart met hulp uit Nederland. De hulp bestond niet alleen uit financiële ondersteuning, maar ook kwamen vrijwilligers mee bouwen of als vrijwilliger meehelpen in een project. Door de jaren heen zijn er projecten gestopt of konden zonder ondersteuning vanuit Nederland worden voortgezet in Brazilië.  Ook heeft de Braziliaanse overheid dankbaar gebruik gemaakt van de projecten die door de OSFA werden opgestart en werden door de lokale overheid overgenomen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië