Interview Christiane (medewerker Stichting OSFA)

Deel dit bericht

Christiane is als dochter van Luis en Cristina van jongs af aan betrokken bij het werk van de OSFA. Sinds 2009 zet Christiani zich ook actief in voor de OSFA. Ze is van alle markten thuis, en helpt onder andere bij alles omtrent de kinderen en de opvang, maar ook bij juridische, werknemers- en andere interne zaken. Naast de bestaande werkzaamheden wil Christiane zich ook verder verdiepen in de boekhouding van de stichting. Dankzij de financiële steun van Care for Brazil, in samenwerking met Stichting ELO, is ze in staat om hier een opleiding tot boekhouder voor te volgen. Als Care for Brazil zijn we erg benieuwd naar de beweegredenen van Christiane. Daarom hebben wij haar tijdens een videogesprek een aantal vragen gesteld.

Waarom is het volgen van een opleiding belangrijk voor je?
Het zit in mijn karakter om mezelf te ontwikkelen en mezelf, waar mogelijk, uit te dagen. Ik heb een erg nieuwsgierig en leergierig karakter, waardoor ik graag nieuwe dingen onderneem. Daarnaast heeft mijn vader me geleerd om altijd voorbereid te zijn op de toekomst. Aangezien we niet weten wat de toekomst ons brengt, wil ik mezelf zo breed mogelijk scholen, zodat ik voorbereid ben op alles wat het leven brengt.

Waar komt je interesse voor het beroep van boekhouder vandaan?
In het verleden ben ik via de OSFA vaker in aanraking gekomen met boekhouders. Het samenwerken met de accountants heb ik hierin altijd als erg prettig ervaren. Daarnaast vind ik de werkzaamheden van een boekhouder erg interessant. Ik houd ervan om complexe zaken te structureren, en opnieuw in te richten. Ook heb ik in de afgelopen jaren ervaren dat het belangrijk is om specifieke kennis in onze organisatie te hebben. Hierdoor ben ik erg enthousiast om dit werk in de toekomst voor Stichting OSFA te kunnen gaan doen.

Op welke manier helpt het de OSFA?
De OSFA heeft op dit moment een betaalde accountant die we voor al onze financiële zaken inhuren. Dit is echter geen ideaal scenario, aangezien we onze financiële middelen graag zoveel mogelijk voor de kinderen inzetten. Wanneer ik deze opleiding heb afgerond kan ik taken van de boekhouder overnemen, waardoor het een duurzame investering is. Daarnaast leer ik meer over zaken als belastingen, toeslagen, en specifieke regelingen. Met deze kennis zijn we ook in staat om betere beslissingen te nemen die de toekomst van de stichting aangaat. Tot slot zorgen trainingen ervoor dat we als organisatie meer flexibiliteit hebben, en minder afhankelijk zijn van specifieke personen.

Hoe ervaar je de hulp vanuit Nederland?
Naast de financiële ondersteuning die we vanuit Nederland krijgen voor onze vaste kosten, zijn we erg blij dat er ook hulp komt voor specifieke projecten. Toen ik de wens tot het volgen van deze opleiding met het bestuur in Nederland besprak, stonden zij hier erg positief tegenover. In samenwerking met Stichting ELO heeft Care for Brazil ervoor gezorgd dat mijn opleiding van drie jaar volledig vergoed wordt, hier ben ik ze erg dankbaar voor. Aangezien ik een gezin heb met twee kinderen had ik hier de middelen niet voor, maar dankzij de hulp vanuit Nederland ben ik toch in staat om de opleiding te volgen. God zal me helpen om af te studeren.

Als Care for Brazil zijn we erg blij om duurzame initiatieven als de opleiding van Christiane te kunnen ondersteunen. Mede dankzij jouw bijdrage zijn we hiertoe in staat. Ook in het komende jaar zullen er initiatieven zijn van duurzame investeringen als deze. Wil jij hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief (digitaal/per post), en houd onze website en social media-pagina’s in de gaten.

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws uit Brazilië? Meld je dan via onderstaand contactformulier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons daarnaast op onze social media kanalen via onderstaande linkjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië