Ondernemende moeders in Esperança

Deel dit bericht

In het project Esperança dat zich bevindt in São Gonçalo is er naast het Jiu Jitsu project en het muziekproject nog een bijzonder project van start gegaan. De OSFA stelt moeders namelijk in staat om een kleine onderneming te starten, waarmee ze extra inkomen kunnen genereren. Dit is van belang omdat zij kinderen hebben, maar niet rond kunnen komen. Praktisch gezien bepalen de moeders zelf wat zij verkopen. Hierbij gaan ze uit van hun eigen kennis en kracht, en verkopen ze dus producten waar zij zelf bekend mee zijn. Zo verkopen sommige moeders gebak, snacks en pizza, en verkopen andere moeders spullen als cosmetica en schoenen. Naast het genereren van extra inkomen is dit project voor de moeders ook van groot belang om een stukje respect en zichtbaarheid in de wijk te krijgen. Aangezien het beginnen van een eigen onderneming in Brazilië niet net zo genormaliseerd is als in Nederland, betekent dit ook op psychisch vlak veel voor de vrouwen. Om de vrouwen hierbij te helpen, heeft de OSFA ze daarom continue begeleid in dit proces. 

Als Care for Brazil zijn we erg blij om duurzame initiatieven als dit te ondersteunen. Deze projecten brengen echter ook veel kosten voor personeel en machines met zich mee. Wilt u een project als deze financieel ondersteunen? Bezoek onze website, en meld u aan als donateur, of geef eenmalig.

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws uit Brazilië? Meld je dan via onderstaand contactformulier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons daarnaast op onze social media kanalen via onderstaande linkjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië