Verhaal van Lara uit Barbacena

Deel dit bericht

Lara is een kind afkomstig uit een gezin waar veel problemen spelen. Tijdens de zwangerschap heeft haar moeder (Cynthia) een moeilijke tijd doorgemaakt, doordat haar man verslaafd is aan drugs en het gezin heeft verlaten. Cynthia werd destijds door haar familie gedwongen om abortus te laten doen. Dit is echter niet wat ze wilde, en ze besloot te vochten voor het ongeboren kind. Lara werd te vroeg geboren, waardoor er allerlei gezondheidsproblemen ontstonden. Zo moest Lara opgenomen worden in het ziekenhuis, en had ze speciale voeding nodig. Hier had Cynthia echter geen geld voor, aangezien ze werkloos is. Bovendien heeft ze een andere zoon (João) die destijds twee jaar oud was, en ook met gezondheidsproblemen worstelde. Tot overmaat van ramp moest het gezin door geldgebrek verhuizen naar een huis dat niet over de basisvoorzieningen beschikt. Deze optelsom zorgde ervoor dat Cynthia een ernstige depressie opliep, waarbij paniekaanvallen veelvuldig voorkwamen. In deze enorm moeilijke periode kwam Cynthia in contact met het werk dat de OSFA doet in Barbacena. De medewerkers daar zorgden ervoor dat de kinderen van Cynthia alle liefde en zorg kregen die ze verdienden. Bovendien was Cynthia hierdoor in staat om werk te zoeken. Momenteel werkt Cynthia in een schoonheidssalon, en gaat het beter met haar gezondheid. Ook heeft er een wonder plaats gevonden. Waar Lara in het begin van haar leven afhankelijk was van speciale voeding, en veel problemen met haar gezondheid had, is ze nu genezen en voelt ze zich stukken beter. De medewerkers in de OSFA heb- ben veel voor haar gebeden, en zijn blij dat zij en haar broertje João een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

Het is erg bijzonder om als Stichting OSFA en Care for Brazil bij te mogen dragen aan de toekomst van kinderen als Lara. We zijn daarom erg blij om de projecten in Brazilië ook in het nieuwe schooljaar weer financieel te ondersteunen. Om de projecten draaiende te houden is echter op korte termijn geld nodig. Help je mee de projecten in Brazilië, en daarmee kinderen als Lara te ondersteunen? Bezoek onze website, meld je aan als donateur, of geef eenmalig.

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws uit Brazilië? Meld je dan via onderstaand contactformulier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons daarnaast op onze social media kanalen via onderstaande hyperlinks.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië