Verhaal van Renato uit labréa

Deel dit bericht

Renato Pereira da Silva is 11 jaar oud en bezoekt al een aantal jaar het semi-internaat in Labréa. Nadat Renato geboren werd is zijn moeder overleden, waardoor hij nu opgevoed wordt door zijn grootouders. Dit zijn mensen met een hart van goud, maar als boer afkomstig uit een lagere klasse. Zo zijn zij analfabetisch en kunnen zij geen andere beter betaalde baan vinden. Hierdoor heeft de familie het financieel moeilijk. Ondanks de financiële problemen is het een erg hechte en warme familie, en stellen ze alles in het werk om hun (klein-)kinderen een betere toekomst te bieden. Niet alleen Renato, maar ook zijn vier neven komen dagelijks bij ons naar het semi-internaat. Het zijn stuk voor stuk actieve en behulpzame kinderen en wij zijn erg blij dat we hun kunnen ondersteunen. Ondanks de slechte financiële situatie thuis, kunnen wij kinderen als Renato toch onderwijs, voedsel en zorg aanbieden. Hierdoor gloort er ook voor Renato en zijn neven een hoopvolle toekomst. Ons werk zorgt er ook voor dat wij gezinnen en families voor een gedeelte kunnen ontlasten van hun zorgen. Hierbij vragen we altijd om Gods hulp, zodat we de kinderen zowel geestelijk als fysiek kunnen ontlasten.

Het is erg bijzonder om als Stichting OSFA en Care for Brazil bij te mogen dragen aan de toekomst van kinderen als Renato. We zijn daarom erg blij om de projecten in Brazilië ook in het nieuwe schooljaar weer financieel te ondersteunen. Om de projecten draaiende te houden is echter op korte termijn geld nodig. Help je mee de projecten in Brazilië, en daarmee kinderen als Renato te ondersteunen? Bezoek onze website, meld je aan als donateur, of geef eenmalig.

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws uit Brazilië? Meld je dan via onderstaand contactformulier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons daarnaast op onze social media kanalen via onderstaande linkjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat we doen.

Ontdek meer verhalen

Scroll naar boven

Benieuwd naar onze aangrijpende & mooie verhalen?

Wij houden je op de hoogte van onze missie in de armste gebieden van Brazilië